Internationaal

Clubhouse International

Stichting de Waterheuvel is aangesloten bij Clubhouse International, deze overkoepelende organisatie promoot de ontwikkeling en versterking van clubhuizen, bewaakt de kwaliteit en doet onderzoek naar het clubhuismodel op internationaal niveau. Eens in de twee jaar organiseert Clubhouse International een seminar, waarbij alle clubhuizen worden uitgenodigd samen te komen om kennis uit te wisselen en ervaringen te delen. In 2015 vond het seminar plaats in Denver, Colorado, USA. In 2017 zal voor de 19e editie naar een locatie worden gezocht in Europa.

Faculty for Clubhouse development

Een belangrijk onderdeel van Clubhuis International is de Faculty for Clubhouse Development, deze faculty houdt zich bezig met het accrediteren van clubhuizen. The Faculty bestaat uit getrainde leden en stafleden die een clubhuis begeleiden naar de juiste toepassing van het clubhuismodel. Ook kunnen leden, stafleden, directeur en bestuur zich laten scholen in het clubhuismodel.

Clubhouse Europe

De Europese clubhuizen zijn aangesloten bij Clubhouse Europe, wat hetzelfde doel heeft als Clubhouse International maar zich hoofdzakelijk richt op de ontwikkeling van het clubhuismodel in Europa. Clubhouse Europe organiseert eens in de twee jaar een conferentie, waarvoor alle Europese clubhuizen worden uitgenodigd.

In Oktober 2016 heeft De Waterheuvel the 14th European Clubhouse Conference in Amsterdam georganiseerd.