Ella over De Waterheuvel

Twee middagen per week is Ella in De Waterheuvel om de Reach Out te verzorgen. Via een telefoontje of een kaartje wordt contact gehouden met leden die niet naar De Waterheuvel konden komen.

”Hier ben ik een hele goeie voor. Ik kijk altijd of ik ergens mooie kaarten kan vinden en een beller ben ik ook. Thuis bel ik uren met vriendinnen. Mijn man vindt daar dan wel wat van.”

De Reach Out doe ik samen met een collega, maar die is nu zelf al een paar maanden ziek. Eigenlijk doe ik het nu alleen. Tijdens de ontbijt- en lunchmeeting bespreken we kort met alle leden wie er op de reach-out-lijst moet. We werken veel met elkaar samen en sommige mensen gaan ook vriendschappelijk met elkaar om. Die weten of iemand afspraken heeft, bijvoorbeeld. Die hoeven dan niet op de lijst. Sommige mensen bellen we ook elke dag. Wanneer je depressief bent en er is iemand vanuit je eigen gemeenschap die vraagt hoe het gaat, dan is dat fijn.”

“’Zingeving’ is mijn woord voor De Waterheuvel.” 

Ella - De Waterheuvel

“’Zingeving’ is mijn woord voor De Waterheuvel.” 

“’Zingeving’ is mijn woord voor De Waterheuvel.” 

Ella - De Waterheuvel

Morgen ga ik weer!

“Staflid Martijn werkt ook binnen de Reach Out Commissie. Elke twee weken hebben we een vergadering. Dan kijken we aan de hand van een lijst met actieve leden wie er is geweest en wie niet. We beslissen wie gebeld kan worden en wie een kaartje krijgt. Of allebei. Er zijn ook mensen die we niet hoeven te bellen. Daarvan weten we dat ze vanzelf wel weer komen opdagen. Zelf ben ik ook wel eens gebeld. Dat deed me goed. Ik was toen niet ziek, maar ik maakte me zorgen om iemand die gemene dingen naar mij appte. Daar was ik naar van en ben toen een dag niet geweest. Na dat belletje dacht ik: ‘Morgen ga ik weer. Dat is beter dan de hele dag rottigheid over me heen krijgen.’”

Zingeving en lol

“In één woord? De Waterheuvel betekent voor mij ‘zingeving’. Het is prettig dat ik de mensen iets kan geven. De afgelopen jaren ben ik niet meer ziek geweest. Wel bang om ziek te worden. Wanneer ik angstig ben, denk ik: ‘Gelukkig heb ik De Waterheuvel nog’. Ik voel me betrokken. Als ik weet dat mensen alleen thuis zitten, soms al heel lang, dan vind ik dat sneu. Dan moet daar een kaartje of een belletje heen. Dat vind ik heel leuk om te doen. Het is leuk om anderen aandacht te geven. Maar ik krijg er ook veel voor terug. Ja, zingeving is wel mijn woord voor De Waterheuvel. Maar ook plezier. Ik heb hier heel veel lol.”

Lees meer verhalen

Aafke - De Waterheuvel

Aafke

Petra - De Waterheuvel

Petra

Daniel - De Waterheuvel

Daniel

Eddy - De Waterheuvel

Eddy

Michel - De Waterheuvel

Michel