Transitional Employment (T.E.)

T.E. staat voor Transitional Employment, tijdelijk betaald werk. Leden van De Waterheuvel die ervoor kiezen om een T.E. plek te vervullen zullen voor 6 tot 9 maanden werken bij een werkgever buiten De Waterheuvel om. Het Amstel hotel en de Hogeschool van Amsterdam zijn hier voorbeelden van. Je wordt als volwaardig werknemer beschouwt en zal worden ingewerkt en begeleid door iemand van De Waterheuvel. Je leert over de verschillende werkzaamheden die je mag uitvoeren op jouw T.E. plek.

Voor leden

Als je een T.E.-plek gaat doen, kom je voor 6 tot 9 maanden in dienst van een werkgever buiten De Waterheuvel, bijvoorbeeld het Amstel hotel of de Hogeschool van Amsterdam. Je krijgt hiervoor een normaal salaris.

De Waterheuvel begeleidt je tijdens de T.E.-plaatsing en helpt je met het regelen van administratieve zaken. Door T.E. te doen bouw je je CV op, waardoor de kans groter is dat je in de toekomst zelf betaald (of vrijwillig) werk vindt. Bekijk onderstaande video om meer te weten te komen over het T.E. programma.

Steentje bijdragen? Dat kan! Steun De Waterheuvel middels een donatie. Een deel van jouw donatie zal gaan naar de uitbereiding van T.E. plekken. Een belangrijk project dat bijdraagt aan de ontwikkeling van onze leden. Doneren aan de waterheuvel kan via onderstaande knop.

Voor werkgevers

De persoon die een T.E.-plek invult, komt voor 6 tot 9 maanden in dienst van de werkgever en krijgt een bij de functie passend salaris. Na 6 tot 9 maanden wordt de positie overgenomen door een volgende kandidaat.

De selectie, het inwerken en het begeleiden van kandidaten wordt door De Waterheuvel gedaan. Een bijkomend en groot voordeel voor de werkgever is dat medewerkers van De Waterheuvel komen invallen als de persoon die de T.E.-plek invult uitvalt. T.E. is een beproefd concept dat wereldwijd wordt gebruikt door clubhuizen.

Transitional Employment (T.E.) - Video

Werkgevers

Voor het betaald werkprogramma van De Waterheuvel werken we graag samen met toonaangevende werkgevers, bij voorkeur in de buurt van het clubhuis. De Waterheuvel creëert samen met deze werkgevers een laagdrempelige mogelijkheid voor leden om hoogwaardig betaald werk te verrichten. We zijn trots op onze jarenlange succesvolle samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam en het Amstel-hotel.

Hogeschool van Amsterdam

Hogeschool van Amsterdam - De Waterheuvel TE

Sinds 2015 heeft de Hogeschool van Amsterdam drie Transitional Employment (T.E.)-plekken: 2 voor de functie Medewerker Vergaderservices en 1 voor de functie Zaalbeheerder. De Medewerker Vergaderservices heeft als taak verschillende vergaderruimtes van de HvA te verzorgen, waarbij ook het opdienen van lunches/ caterings hoort. De Zaalbeheerder houdt zich bezig met het prepareren van collegezalen en werkruimtes en heeft een rol in het op orde houden van de openbare ruimte bij de HvA. De leden van De Waterheuvel die inmiddels bij de Hogeschool van Amsterdam hebben gewerkt en de HvA zelf zijn enthousiast over deze T.E.-plekken.

Het Amstelhotel

Amstel Hotel - De Waterheuvel TE

Het Amstelhotel is de eerste werkgever van Nederland die met het Transitional Employment (T.E.) – programma van De Waterheuvel in zee is gegaan. De T.E.-functie bij het Amstelhotel is onderdeel van Roomservice en de hoofdtaken van de functie zijn het aanvullen van de minibars en de voorraad sterke drank, en het verzorgen van de glazen, servetten en kleine versnaperingen op de hotelkamers. Inmiddels hebben verschillende leden van De Waterheuvel op deze T.E.-plek gewerkt en de ervaringen van zowel deze leden als het Amstelhotel zijn zeer positief.