Employment

Transitional Employment

T.E. voor leden

TE staat voor Transitional Employment, tijdelijk betaald werk. Als je een TE-plek gaat doen, kom je voor 6 maanden in dienst van een werkgever buiten De Waterheuvel, bijvoorbeeld het Amstel hotel of de Hogeschool van Amsterdam. Je krijgt een normaal salaris voor het aantal uren dat je werkt. De Waterheuvel begeleidt je tijdens de TE-plaatsing en helpt je met het regelen van administratieve zaken. Door TE te doen bouw je je CV op, waardoor de kans groter is dat je in de toekomst zelf betaald (of vrijwillig) werk vindt.

T.E. voor werkgevers

TE staat voor Transitional Employment, tijdelijk betaald werk. De persoon die een TE-plek invult, komt voor 6 maanden in dienst van de werkgever en krijgt een bij de functie passend salaris. Na 6 maanden wordt de positie overgenomen door een volgende kandidaat.

De selectie, het inwerken en het begeleiden van kandidaten wordt door De Waterheuvel gedaan. Een bijkomend en groot voordeel voor de werkgever is dat medewerkers van De Waterheuvel komen invallen als de persoon die de TE-plek invult uitvalt. TE is een beproefd concept dat, wereldwijd wordt gebruikt door clubhuizen.

Employment

Amstelhotel

Het Amstelhotel is de eerste werkgever van Nederland die met het Transitional Employment (TE) – programma van De Waterheuvel in zee is gegaan. De TE-functie bij het Amstelhotel is onderdeel van Roomservice en de hoofdtaken van de functie zijn het aanvullen van de minibars en de voorraad sterke drank, en het verzorgen van de glazen, servetten en kleine versnaperingen op de hotelkamers. Inmiddels hebben verschillende leden van De Waterheuvel op deze TE-plek gewerkt en de ervaringen van zowel deze leden als het Amstelhotel zijn zeer positief.

logoAmstelhotel

Employment

Hogeschool van Amsterdam

Sinds 2015 heeft de Hogeschool van Amsterdam drie Transitional Employment (TE)-plekken: 2 voor de functie Medewerker Vergaderservices en 1 voor de functie Zaalbeheerder. De Medewerker Vergaderservices heeft als taak verschillende vergaderruimtes van de HvA te verzorgen, waarbij ook het opdienen van lunches/ caterings hoort. De Zaalbeheerder houdt zich bezig met het prepareren van collegezalen en werkruimtes en heeft een rol in het op orde houden van de openbare ruimte bij de HvA. De leden van De Waterheuvel die inmiddels bij de Hogeschool van Amsterdam hebben gewerkt en de HvA zelf zijn enthousiast over deze TE-plekken.

HvAlogo