Werkleerschool Amsterdam

Open dag Werkleerschool 2018

De werkleerschool is er voor mensen die bij het reguliere MBO onderwijs niet of onvoldoende terecht kunnen omdat zij extra begeleiding en ondersteuning nodig hebben. Vaak ook zijn psychische problemen of beperkingen van vergelijkbare aard in het spel dat zij niet eerder zijn toegekomen aan het volgen van een beroepsopleiding. De school richt zich op mensen die werken en leren in de praktijk willen combineren met een praktijkopleiding.

In vergelijking met het reguliere beroepsonderwijs biedt de Werkleerschool een kleinschalige leeromgeving en lesgroep van circa 12 deelnemers, een programma op maat en extra individuele begeleiding. Wellicht is de werkleerschool iets voor jou!

Voor alle opleidingen geldt dat deze bestaat uit 1 dag school per week en voorts werken in de praktijk onder leiding van een leermeester. Het bedrijf waar je werkt, moet een erkend leerbedrijf zijn, zoals bijvoorbeeld de Waterheuvel.

Het is een samenwerkingsverband tussen stichting De Waterheuvel en het ROC van Amsterdam en leidt op voor de volgende diploma’s:

Assistent horeca en detailhandel niveau 1

Gastheer/-vrouw niveau 2

Facilitair medewerker hospitality & events niveau 2

Koksopleiding niveau 2

 

Voor de cursist zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor boeken kan een beroep gedaan worden op het boekenfonds. Uitgangspunt is dat het leerbedrijf een bijdrage levert aan de kosten, en voorts dat het leerbedrijf en voorts dat het leerbedrijf dit bedrag weer terug kan krijgen via een subsidie van de overheid.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen via info@werkleerschoolamsterdam.nl, of bel met Robert Hanssen via:

06-17592936