De Waterheuvel home

De Waterheuvel

De Waterheuvel is een gemeenschap van mensen met een psychiatrische achtergrond die dagelijks samen komen in een clubhuis in Amsterdam. Gezamenlijk houden de clubhuis- en stafleden het clubhuis draaiende. Dit leidt tot sociale contacten, steun en zingeving. Het isolement dat vaak samengaat met psychische kwetsbaarheden wordt zo doorbroken. 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Rehabilitatie bij De Waterheuvel

Het lidmaatschap van het clubhuis is vrijwillig. Leden hebben geen verplichting om naar het clubhuis te komen. Verder mogen ze zelf bepalen waar ze aan deelnemen. Het lidmaatschap is zonder tijdslimiet. Dat houdt in dat als je eenmaal lid bent, je dat voor het leven bent. Dit garandeert dat een lid ook na lange periodes van afwezigheid nog steeds welkom is.

Op De Waterheuvel zijn de leden nodig. Zonder hun inzet kan De Waterheuvel niet functioneren. Er zijn zes betaalde stafleden die de continuïteit waarborgen, maar ze zijn bewust in de minderheid om ervoor te zorgen dat het werk niet zonder leden gedaan kan worden.

Leden en stafleden werken zij aan zij. Gelijkwaardigheid staat hoog in het vaandel.

Over de Waterheuvel
Werkzaamheden - De Waterheuvel

Werkzaamheden

De Waterheuvel is een fijne werkplek waar nuttig werk verricht kan worden in bijvoorbeeld de keuken, aan de receptie of binnen de ‘reach out’.

Werkleerschool - De Waterheuvel

Werkleerschool

In samenwerking met het ROC van Amsterdam biedt De Waterheuvel drie reguliere MBO horeca-opleidingen aan: De Werkleerschool.

Employment - De Waterheuvel

Employment

Sommige leden maken gebruik van De Waterheuvel om door te stromen naar betaald werk. We werken hiervoor samen met mooie bedrijven.

Petra over De Waterheuvel

“We zien mensen aanhaken en zo hun rol pakken. Iedereen vindt zijn weg. Het is geweldig hoe dat werkt.”

Daniel over De Waterheuvel

“Je bent belangrijk binnen een omgeving waar weinig druk op je wordt gelegd.” 

Eddy over De Waterheuvel

“De Waterheuvel is een waardige omgeving. Iedereen die hier is, is nodig.”

Ella over De Waterheuvel

“’Zingeving’ is mijn woord voor De Waterheuvel.”

Aafke over De Waterheuvel

“De focus ligt op ‘samen doen’ en wat jezelf daarbinnen kunt doen. Vandaaruit gaan mensen groeien.”

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Lid worden van de Waterheuvel

Hoe word je lid?

Voorwaarde voor lidmaatschap van De Waterheuvel is het hebben van een psychiatrische achtergrond.

Als je lid wilt worden van de Waterheuvel kun je telefonisch, per mail of bij de receptie een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

Wil je graag vrijblijvend alvast meer informatie ontvangen? Vraag dan de brochure aan!

Informatie aanvragen